Bumerang - Yazarkafe

Detoks Suyu Nedir? Detoks Suyu Tarifleri ? Kilo Vermedeki Etkileri



Yeniden merhaba, Yaz mevsimi kapıya dayandı herkesin dilinde bir detoks suyu lafı dolanıyor. Nedir bu detoks suyu? 
Detoks suyu: vücudumuzda biriken toksinlerden kurtulurken hem bedenimizi dinlendiren hem de içtiğimiz suyun alkali seviyesini yükselterek kilo vermeye yardımcı sudur. 
Detoks suyunu evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabiliriz. 
Su içemeyenlerin işini de kolaylaştıracak, lezzetli hale getirecek. 



Detoks suyunun mantığı çok basit aslında, meyve ve sebzeli suları gün içerisinde tüketerek hem alkali hem de bol su içerek kilo vermeyi hem desteklemek hem de vücudumuza büyük bir iyilik yapmak. 




1-  Blueberry, limon ve ısırgan otu: Blueberry  (yaban mersini) yaklaşık 1 avuç, 3 dilim limon ve bir kaç yaprak ısırgan otunu eğer ısırgan otu istemezseniz yerine naneyi bir sürahiye alın ve üzerine 1,5 litre su ekleyin. Geceden dolaba koyun ve sabah çıkarıp buz ekleyerek gün boyunca tüketin. 




2- Limon, çilek ve nane: 8-10 tane çileği, 1 tane limonu dilimleyin ve 2 dal naneyi de ekleyin. Üzerine 2 litre kadar su ekleyip soğuk olarak tüketin. 


3- Elma , kabuk tarçın, çilek, ananas ve limon: İster hepsini bir arada kullanın isterseniz de ayrı ayrı kombin yapın. Her haliyle lezzetli ve faydalı. Soğuk tüketmeyi unutmuyoruz tabi :)


4-  Salatalık, limon ve maydanoz: Geceden hazırlayacağınız bu suya kabuk tarçın ekleyerek leziz bir su elde edebilirsiniz. Maydanoz yerine dereotu ya da nane de çeşitlilik katacaktır. 


Aslında suyun mantığı çok basit, geceden 1,5-2 litre suyun içine meyve ve yeşilliklerden koy ve ertesi gün sabah o suyu akşam yatana kadar tüket. Size fikir vermesi bakımından bir kaç fotoğraf daha ekliyorum. 



Buz kalıplarına nane, limon, çilek, blueberry, ananas, böğürtlen, ahududu gibi meyveler eklenip dondurularak suların ya da meyve sularının içine atılarak hem görünüm hem tat olarak hoş buzlar yapabilirsiniz.









Son olarak her konuda olduğu gibi detoks suları konusunda da doktorunuza danışın. Sevgiler...


İnstagram: emine_mutfakta

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN