Bumerang - Yazarkafe

Hamsi Tava Tarifi



              Eylül demek balık mevsiminin açılması demektir. Hamsiyi sevenler aslında Eylül ayındaki hamsiden pek tat almazlar, hamsi ekim sonu gibi yağlanmaya başlarmış. Tabi ben Ekim sonunu falan beklemeden yaptım. Hem yapacaklara fikir olsun diye de bloga yazayım dedim. Keyifli okumalar...




Yapılışı 
  • 1 Kilo hamsi için 
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon

Hamsiyi ayıklayıp temizledikten sonra bol suyla durulayın. 
Evde hamsi kokmaması için bir cezvenin içine yarım çay bardağı kadar yumuşatıcıyla yarım su bardağı suyu karıştırın ve ocağın en küçük gözüne en kısık ateşte koyun. Bu yöntemle hem ev mis gibi kokacak hem de hamsi kokusunu engelleyecek. 
Hamsilerin üzerine tuz attıktan sonra mısır ununa bulayın. 

İsterseniz benim yaptığım gibi tavaya ortadan sıkı bir şekilde dizip sonra kenarlarına dizin. 





İsterseniz de yengem gibi dizin.


Bir tarafı piştikten sonra balık tavasının kapağına alın ve ters çevirip diğer tarafını pişirin. 
Bizim evdeki balık tavası şu şekilde tık tık ama artık çift yönlü tavalar var onlar daha güzel onlar da böyle tık tık hangisiyle yaparsanız yapın hamsi tava çok güzel :) 
 Tabağa aldıktan sonra bol limon sıkıp afiyetle tüketin. Şifa olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN