Bumerang - Yazarkafe

Çilekli Chia Puding

Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta
Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta

Wet N Wild Mocha licious

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Unsuz Şekersiz Pancake | Muzlu Pankek



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta

Şekersiz Çilekli Dondurma

Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta
Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta

Narlı Kalp Pasta



Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta


Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta

Ayva Reçeli Yapımı

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

AVENE TERMAL SUYU

Merhaba! Bir süredir aklımda olan artık yazmalıyım dediğim ürünle karşınızdayım Avene Termal Su.
Bir sudan çok ama çok fazlası kendisi. 2 aydır her gün kullandım ve artık sizlerle de izlenimlerimi paylaşmalıyım. 



Termal sular nedir ?

Normal sulardan farklı olarak içeriğindeki mineraller sayesinde cildi yenilemeyi, 7.5 pH değeriyle cildin pH dengesini sağlamayı, tahrişi ve kızarıklığı azaltmayı, cildi nemli tutmak bazı vaatlerinden bir kısmı. 

Nerelerde kullanıyorum ? 

- Ben bu ürünü özellikle akşamları cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra yüzüme sıkıyorum ve silmeden nemlendiriciyle birlikte cildimin emmesini bekliyorum. 
- Eğer kuru ciltliyseniz nemlendirseniz de o pütürlü kuru ciltten rahatsızsanız bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim.
- Grip olduysanız silmekten yıpranan burnunuza sıkabilir ya da bir makyaj pamuğuna sıkıp burnunuzu yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Epilasyon ya da ağda sonrası vücudunuzun kızaran bölgelerinde, iple kaş- bıyık aldıktan sonra kızaran bölgelerde kızarıklıkları azaltmak için kullanabilirsiniz. 
- Diz kapaklarınız ya da dirsekleriniz kuruysa yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Makyajdan sonra daha nemli bir görüntü istiyorsam makyajım bittikten sonra biraz sıkıyorum ve hem makyaj cildime daha iyi oturuyor hem de nemli kalıyor. 
- Fondöten fırçamı ya da BB süngeri bu suyla ıslatıp uyguladıktan sonra fondötenden harika sonuç aldım. 



Kullanmadım fakat şu alanlarda da kullanılıyor:
-Arı, böcek, sivrisinek sokmalarında
- Kaşıntıdan oluşan kuruluk ve yaralarda
- Güneş yanıkları ve Güneş kızarıklıklarında
- Sivilce yaralarında
- Yanıklarda dolaba koyup sıkarsanız cildi ferahlatıyor
- Tonik olarak
- Traş sonrası cildi yatıştırmak için
- Pişiklerde 






Merak edenler için ürünün arka yüzü ve içeriği böyle. 


Sprey şişede ve 50 ml, 150 ml, 300 ml olarak 3 boyda satılıyor Avene Termal Sular. Eczanelerde ve internette kolayca ulaşabiliceğiniz bir ürün. Bendeki 150 ml olanı ve 20 lira civarına satılıyor. 

Sonuç olarak kesinlikle bitirsem tekrar alacağım bir ürün termal su belki başka markaların da denerim. Oldukça fazla kullanım alanıyla fiyatını hak eden bir ürün. 

İnstagram: emine_mutfakta

Sevgiler...
Merhaba! Bir süredir aklımda olan artık yazmalıyım dediğim ürünle karşınızdayım Avene Termal Su.
Bir sudan çok ama çok fazlası kendisi. 2 aydır her gün kullandım ve artık sizlerle de izlenimlerimi paylaşmalıyım. 



Termal sular nedir ?

Normal sulardan farklı olarak içeriğindeki mineraller sayesinde cildi yenilemeyi, 7.5 pH değeriyle cildin pH dengesini sağlamayı, tahrişi ve kızarıklığı azaltmayı, cildi nemli tutmak bazı vaatlerinden bir kısmı. 

Nerelerde kullanıyorum ? 

- Ben bu ürünü özellikle akşamları cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra yüzüme sıkıyorum ve silmeden nemlendiriciyle birlikte cildimin emmesini bekliyorum. 
- Eğer kuru ciltliyseniz nemlendirseniz de o pütürlü kuru ciltten rahatsızsanız bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim.
- Grip olduysanız silmekten yıpranan burnunuza sıkabilir ya da bir makyaj pamuğuna sıkıp burnunuzu yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Epilasyon ya da ağda sonrası vücudunuzun kızaran bölgelerinde, iple kaş- bıyık aldıktan sonra kızaran bölgelerde kızarıklıkları azaltmak için kullanabilirsiniz. 
- Diz kapaklarınız ya da dirsekleriniz kuruysa yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Makyajdan sonra daha nemli bir görüntü istiyorsam makyajım bittikten sonra biraz sıkıyorum ve hem makyaj cildime daha iyi oturuyor hem de nemli kalıyor. 
- Fondöten fırçamı ya da BB süngeri bu suyla ıslatıp uyguladıktan sonra fondötenden harika sonuç aldım. 



Kullanmadım fakat şu alanlarda da kullanılıyor:
-Arı, böcek, sivrisinek sokmalarında
- Kaşıntıdan oluşan kuruluk ve yaralarda
- Güneş yanıkları ve Güneş kızarıklıklarında
- Sivilce yaralarında
- Yanıklarda dolaba koyup sıkarsanız cildi ferahlatıyor
- Tonik olarak
- Traş sonrası cildi yatıştırmak için
- Pişiklerde 






Merak edenler için ürünün arka yüzü ve içeriği böyle. 


Sprey şişede ve 50 ml, 150 ml, 300 ml olarak 3 boyda satılıyor Avene Termal Sular. Eczanelerde ve internette kolayca ulaşabiliceğiniz bir ürün. Bendeki 150 ml olanı ve 20 lira civarına satılıyor. 

Sonuç olarak kesinlikle bitirsem tekrar alacağım bir ürün termal su belki başka markaların da denerim. Oldukça fazla kullanım alanıyla fiyatını hak eden bir ürün. 

İnstagram: emine_mutfakta

Sevgiler...

Acı Marul Salatası


Otlara, taze baharatlara oldum olası ilgili biriyimdir. Araştırarak hangisi yenir, hangisi yenmez, nasıl tüketilir diye çoğunu araştırıyorum.
Bu otları tanımanı en güzel yolu orada yaşayan insanlardan öğrenmektir.
Geçen hafta memlekete gidince ben de fırsattan istifade acı marul ile tanıştım. Ege ve İç Anadolu bölgesinde bu aylarda bağlarda, bahçelerde bolca acı marul görmek mümkün.


İşte bu arkadaş acı marul. Normal maruldan biraz daha baskın bir tadı var ve yabani olarak yetişiyor. Her yerde olmasına rağmen köy pazarında da kilosu 5 liraya satılmasına şaşırdım doğrusu.



Bunlar da normal marul. Henüz çok büyümemişler.




Fırında közlediğim patatesleri soyup normal maruldan, acı maruldan ve biraz taze soğandan ekleyip üzerine tuz ve zeytinyağı dökerek bu salatayı yaptım.

Buram buram Anadolu tadındaki tarifim böyleydi :)

Otlara, taze baharatlara oldum olası ilgili biriyimdir. Araştırarak hangisi yenir, hangisi yenmez, nasıl tüketilir diye çoğunu araştırıyorum.
Bu otları tanımanı en güzel yolu orada yaşayan insanlardan öğrenmektir.
Geçen hafta memlekete gidince ben de fırsattan istifade acı marul ile tanıştım. Ege ve İç Anadolu bölgesinde bu aylarda bağlarda, bahçelerde bolca acı marul görmek mümkün.


İşte bu arkadaş acı marul. Normal maruldan biraz daha baskın bir tadı var ve yabani olarak yetişiyor. Her yerde olmasına rağmen köy pazarında da kilosu 5 liraya satılmasına şaşırdım doğrusu.



Bunlar da normal marul. Henüz çok büyümemişler.




Fırında közlediğim patatesleri soyup normal maruldan, acı maruldan ve biraz taze soğandan ekleyip üzerine tuz ve zeytinyağı dökerek bu salatayı yaptım.

Buram buram Anadolu tadındaki tarifim böyleydi :)

ŞALGAMLI BULGUR SALATASI





Malzemeler

▪ 1,5 su bardağı bulgur
▪ 1 su bardağı dondurulmuş mısır
▪ Yarım demet dereotu
▪2-3 taze soğan
▪ Acısız şalgam suyu
▪ Limon suyu, tuz, zeytinyağı






Yapımı 

Bulguru yıkadıktan sonra bir tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı kadar şalgam suyu dökelim. 

▪ Şalgam suyunda ölçü vermedim çünkü suyunu çektikçe bulgurları kontrol edin. Halen sertse biraz daha şalgam suyu ekleyin. 

▪ Mısırı da bir tencereye koyup üzerine biraz su ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. ▪ Mısır pişerken, bulgur soğurken dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. ▪ mısırı ocaktan alıp süzgece dökün.

 ▪ Yeşilliklerin içine bulguru ekledikten sonra mısırları ekleyin. 
İsterseniz kornişon turşu da koyabilirsiniz. 

▪ Yağ, limon ve tuz attıktan sonra karıştırıp servise hazır. 


İnstagram hesabım: emine mutfakta




Malzemeler

▪ 1,5 su bardağı bulgur
▪ 1 su bardağı dondurulmuş mısır
▪ Yarım demet dereotu
▪2-3 taze soğan
▪ Acısız şalgam suyu
▪ Limon suyu, tuz, zeytinyağı






Yapımı 

Bulguru yıkadıktan sonra bir tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı kadar şalgam suyu dökelim. 

▪ Şalgam suyunda ölçü vermedim çünkü suyunu çektikçe bulgurları kontrol edin. Halen sertse biraz daha şalgam suyu ekleyin. 

▪ Mısırı da bir tencereye koyup üzerine biraz su ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. ▪ Mısır pişerken, bulgur soğurken dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. ▪ mısırı ocaktan alıp süzgece dökün.

 ▪ Yeşilliklerin içine bulguru ekledikten sonra mısırları ekleyin. 
İsterseniz kornişon turşu da koyabilirsiniz. 

▪ Yağ, limon ve tuz attıktan sonra karıştırıp servise hazır. 


İnstagram hesabım: emine mutfakta

Kalp Pizza

 Cumartesi günü  Tijen Aktay'la birlikte Lezzet Yazarları Derneğinde çok güzel bir 5 çayı etkinliğine katılmıştım ve burada nefis 2 tarif yaptık. 
Bu tariflerden ilki kalp pizza. Sevdikleriniz için hediye olarak bile yapılabilecek güzellikte bir pizza. 

Yapımı da tarifi de bir o kadar kolay olan kalp pizzanın tarifi şöyle: 





Malzemeler

Kalp Pizza 



▪ 500 gr un ▪ 1 paket instant maya

 ▪ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ 270 ml ılık su (1,5 su bardağına yakın
▪ 2 çay kaşığı toz şeker
▪ 2 çay kaşığı tuz

Üzerine ▪ 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
▪ 100 gr sucuk
▪ 100 gr salam
▪ 2 kırmızı biber
▪ 1 çay bardağı mısır
▪ 1,5 çay bardağı domates püresi
▪ 1 diş sarımsak
▪ 1 çay kaşığı toz fesleğen
▪ 1 tatlı kaşığı toz şeker
▪ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ tuz, karabiber



Yapılışı
▪ hamur için unu, şekeri, tuzu, mayayı derin bir kâsede karıştırın. Ortasını açıp, zeytinyağını ve suyu ekleyip az yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerini streç filmle kapatın. En az 1 saat mayalanmaya bırakın. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletirseniz pizza hamurunun lezzetini katlarsınız. ▪ Domates sosu için zeytinyağını, doğradığınız sarımsağı, domates püresini, tuzu, şekeri ve fesleğeni ekleyip kaynatın. 

▪ kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
▪ Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp biraz un serperek merdane ile istediğiniz incelikte açın.
▪ kalp şeklini vermek isterseniz bıçakla keserek yapabilirsiniz. 

▪ Üzerine domates sosunu sürüp peyniri serpiştirin.



▪ Kalp şeklindeki kalıplarla kestiğiniz salam, sucuk ve biberleri pizzanın üzerine koyun ve mısır serpiştirin. ▪ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 


Afiyet olsun :) 

 İnstagram: emine_mutfakta


 Cumartesi günü  Tijen Aktay'la birlikte Lezzet Yazarları Derneğinde çok güzel bir 5 çayı etkinliğine katılmıştım ve burada nefis 2 tarif yaptık. 
Bu tariflerden ilki kalp pizza. Sevdikleriniz için hediye olarak bile yapılabilecek güzellikte bir pizza. 

Yapımı da tarifi de bir o kadar kolay olan kalp pizzanın tarifi şöyle: 





Malzemeler

Kalp Pizza 



▪ 500 gr un ▪ 1 paket instant maya

 ▪ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ 270 ml ılık su (1,5 su bardağına yakın
▪ 2 çay kaşığı toz şeker
▪ 2 çay kaşığı tuz

Üzerine ▪ 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
▪ 100 gr sucuk
▪ 100 gr salam
▪ 2 kırmızı biber
▪ 1 çay bardağı mısır
▪ 1,5 çay bardağı domates püresi
▪ 1 diş sarımsak
▪ 1 çay kaşığı toz fesleğen
▪ 1 tatlı kaşığı toz şeker
▪ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ tuz, karabiber



Yapılışı
▪ hamur için unu, şekeri, tuzu, mayayı derin bir kâsede karıştırın. Ortasını açıp, zeytinyağını ve suyu ekleyip az yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerini streç filmle kapatın. En az 1 saat mayalanmaya bırakın. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletirseniz pizza hamurunun lezzetini katlarsınız. ▪ Domates sosu için zeytinyağını, doğradığınız sarımsağı, domates püresini, tuzu, şekeri ve fesleğeni ekleyip kaynatın. 

▪ kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
▪ Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp biraz un serperek merdane ile istediğiniz incelikte açın.
▪ kalp şeklini vermek isterseniz bıçakla keserek yapabilirsiniz. 

▪ Üzerine domates sosunu sürüp peyniri serpiştirin.



▪ Kalp şeklindeki kalıplarla kestiğiniz salam, sucuk ve biberleri pizzanın üzerine koyun ve mısır serpiştirin. ▪ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 


Afiyet olsun :) 

 İnstagram: emine_mutfakta


CHİA PUDİNGİ



Son yılların çok popüler gıdalarında biri de chia tohumu. Son yıllarda popüler olduğuna bakmayın kendisi çoook eski bir gıda. Aztek ve Mayaların mucize gıdasıymış. Aztek ve mayalarda yemeğin her alanında kullanılmış. "chia" Maya dilinde güç anlamına gelen kelimeden almış adını. 
Düşünün ne kadar yararlı. 


M.Ö 3500 yılları civarında insanlar tarafından kullanılmaya başlanmış chia tohumu böyle bir şey. Ben mavi haşhaşa çok benzetiyorum. 

Elinize alınca sıradan bir tohumdan farklı görünmese de su, yoğurt, süt gibi sıvılarla birleşince şişmeye başlıyor. 1 tohum kendinin 3-4 katı kadar büyüyor. 


100 g chia tohumunun besin değerleri de böyle. 

Peki chia puddingi nasıl yapılıyor. 

Chia tohumu en hızlı suda şişiyor. bir bardak suya 1 tatlı kaşığı tohum atarsanız yarım saat içinde suyun hepsini çekerek şişiyor ve jölemsi bir kıvam alıyor. Daha sonra sütle karıştırarak üzerine sevdiğiniz meyvelerden koyup biraz tarçın dökerek tüketebilirsiniz. 
Tabi damak tadınıza göre bal, kakao, kuru meyve vs eklenebilir. 




Görseldeki chia puddingini nasıl yaptım ?

1 su bardağı süte 1-1,5 yemek kaşığı chia tohumu ekleyip geceden dolaba koydum. 6-7 saat dolapta bekledi ama 3 saat beklemesi de yeterli. Üzerine 1 muzu dilimledim ve biraz tarçın ekledim. 

 Chianın belirli bir tadı olmadığı için hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılabiliyor. Eğer daha çok chialı tarif yazmamı isterseniz yorumlarda belirtin :)






Son yılların çok popüler gıdalarında biri de chia tohumu. Son yıllarda popüler olduğuna bakmayın kendisi çoook eski bir gıda. Aztek ve Mayaların mucize gıdasıymış. Aztek ve mayalarda yemeğin her alanında kullanılmış. "chia" Maya dilinde güç anlamına gelen kelimeden almış adını. 
Düşünün ne kadar yararlı. 


M.Ö 3500 yılları civarında insanlar tarafından kullanılmaya başlanmış chia tohumu böyle bir şey. Ben mavi haşhaşa çok benzetiyorum. 

Elinize alınca sıradan bir tohumdan farklı görünmese de su, yoğurt, süt gibi sıvılarla birleşince şişmeye başlıyor. 1 tohum kendinin 3-4 katı kadar büyüyor. 


100 g chia tohumunun besin değerleri de böyle. 

Peki chia puddingi nasıl yapılıyor. 

Chia tohumu en hızlı suda şişiyor. bir bardak suya 1 tatlı kaşığı tohum atarsanız yarım saat içinde suyun hepsini çekerek şişiyor ve jölemsi bir kıvam alıyor. Daha sonra sütle karıştırarak üzerine sevdiğiniz meyvelerden koyup biraz tarçın dökerek tüketebilirsiniz. 
Tabi damak tadınıza göre bal, kakao, kuru meyve vs eklenebilir. 




Görseldeki chia puddingini nasıl yaptım ?

1 su bardağı süte 1-1,5 yemek kaşığı chia tohumu ekleyip geceden dolaba koydum. 6-7 saat dolapta bekledi ama 3 saat beklemesi de yeterli. Üzerine 1 muzu dilimledim ve biraz tarçın ekledim. 

 Chianın belirli bir tadı olmadığı için hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılabiliyor. Eğer daha çok chialı tarif yazmamı isterseniz yorumlarda belirtin :)




Evde Çikolata Yapımı | Sevgililer Günü Hediye Önerisi



Herkese merhaba ! Yaklaşan sevgililer gününde kendi hediyenizi yapmaya ne dersiniz  ? 
Cevap "evet" ise bugün sizi çok güzel bir yazı bekliyor. 

Sadece sevgililer günü için değil, bayramlar için, kendiniz için,  çocuklar için ya da birine doğum günü için de yapabilirsiniz. İnanılmaz kolay ve çok havalı bir şey kendi çikolatanızı yapmanız. 

Evde çikolata yapımı bence tam bir terapi. Süslemesi de tamamen size kalmış ne koysanız yakışıyor. 

Ev Yapımı Çikolata

Malzemeler 

  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  •  40 gr beyaz çikolata ( oranlar şart değil yapmak istediğiniz miktara göre arttırıp azaltabilirsiniz) 
  • Bonibon şeker
  • jelibon
  • Fındık
  • Badem
  • Nar 
  • Yağlı kağıt
  • Çöp şiş 
  • Eğer kalıplarda yapmak isterseniz ikea buz ve çikolata kalıbı



 İsmi böyle kalıpların fiyatı 2 liraydı sanırım içinden 4 tane çıkıyor. Her kalıpta da 21 şekil var. 


Kullandığım bir kalıp da bu buz kalıbıydı. Silikon bir kalıp. Yine İkea'dan aldım ve fiyatı 2-3 lira arasındaydı. 

Çikolata Yapımı
 
Öncelikle bir tencereye ve onun üzerine oturtmamız gereken başka bir tencere ya da cam kaseye ihtiyacımız var. Alttaki tencereye kaynar su koyup üzerine de diğer kabı oturtmamız gerekiyor. Buradaki en önemli püf nokta üste koyduğumuz kase suya temas etmesin. Arada kalan su buharı sayesinde çikolatamız kolayca eriyecek. Suya temas edince daha fazla sıcaklıktan dolayı çikolatalar fazla ısınıp yanabilir. 

Benim bu koca paragrafla anlattığım şeye tek kelime ile benmari deniyor. 

Üstteki kaseye bitter ve sütlü çikolataları kırarak koyup bir küçük kaşık yardımıyla karıştırarak tamamen eritelim. 


Eridikten sonra ocaktan çikolatayı alalım ve kalıplara doldurmaya başlayalım. 
Eğer kalıp kullanmayacaksanız yağlı kağıt üzerine de yapabilirsiniz. 





Ben beyaz çikolatayı aynı şekilde eritip süslemek için kullandım. Çubuklu olan çikolataları yapmak için önce yağlı kağıt üzerine çikolatayı döktüm sonra üzerine çöp şişi koydum ve sonra da neyle süslemek isterseniz üzerine koyun. 

Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra çikolatalar tamamen donmuş ve yemeye hazır olacaktır. Eğer isterseniz akşamdan yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz. 


Tüm detaylarıyla evde çikolata yapımı böyleydi. Şimdiden afiyet olsun :) 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sağlık ve afiyetle kalın ...

İnstagram: emine_mutfakta


Herkese merhaba ! Yaklaşan sevgililer gününde kendi hediyenizi yapmaya ne dersiniz  ? 
Cevap "evet" ise bugün sizi çok güzel bir yazı bekliyor. 

Sadece sevgililer günü için değil, bayramlar için, kendiniz için,  çocuklar için ya da birine doğum günü için de yapabilirsiniz. İnanılmaz kolay ve çok havalı bir şey kendi çikolatanızı yapmanız. 

Evde çikolata yapımı bence tam bir terapi. Süslemesi de tamamen size kalmış ne koysanız yakışıyor. 

Ev Yapımı Çikolata

Malzemeler 

  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  •  40 gr beyaz çikolata ( oranlar şart değil yapmak istediğiniz miktara göre arttırıp azaltabilirsiniz) 
  • Bonibon şeker
  • jelibon
  • Fındık
  • Badem
  • Nar 
  • Yağlı kağıt
  • Çöp şiş 
  • Eğer kalıplarda yapmak isterseniz ikea buz ve çikolata kalıbı



 İsmi böyle kalıpların fiyatı 2 liraydı sanırım içinden 4 tane çıkıyor. Her kalıpta da 21 şekil var. 


Kullandığım bir kalıp da bu buz kalıbıydı. Silikon bir kalıp. Yine İkea'dan aldım ve fiyatı 2-3 lira arasındaydı. 

Çikolata Yapımı
 
Öncelikle bir tencereye ve onun üzerine oturtmamız gereken başka bir tencere ya da cam kaseye ihtiyacımız var. Alttaki tencereye kaynar su koyup üzerine de diğer kabı oturtmamız gerekiyor. Buradaki en önemli püf nokta üste koyduğumuz kase suya temas etmesin. Arada kalan su buharı sayesinde çikolatamız kolayca eriyecek. Suya temas edince daha fazla sıcaklıktan dolayı çikolatalar fazla ısınıp yanabilir. 

Benim bu koca paragrafla anlattığım şeye tek kelime ile benmari deniyor. 

Üstteki kaseye bitter ve sütlü çikolataları kırarak koyup bir küçük kaşık yardımıyla karıştırarak tamamen eritelim. 


Eridikten sonra ocaktan çikolatayı alalım ve kalıplara doldurmaya başlayalım. 
Eğer kalıp kullanmayacaksanız yağlı kağıt üzerine de yapabilirsiniz. 





Ben beyaz çikolatayı aynı şekilde eritip süslemek için kullandım. Çubuklu olan çikolataları yapmak için önce yağlı kağıt üzerine çikolatayı döktüm sonra üzerine çöp şişi koydum ve sonra da neyle süslemek isterseniz üzerine koyun. 

Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra çikolatalar tamamen donmuş ve yemeye hazır olacaktır. Eğer isterseniz akşamdan yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz. 


Tüm detaylarıyla evde çikolata yapımı böyleydi. Şimdiden afiyet olsun :) 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere sağlık ve afiyetle kalın ...

İnstagram: emine_mutfakta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN