Bumerang - Yazarkafe

Tuzlu Karamel Sos Tarifi




             Yapımı oldukça basit, tatlılarda, kurabiyelerde, pastalarda, kahvelerde kullanabileceğiniz tuzlu karamel tarifi:



Malzemeler


  • 1 Bardak toz şeker
  • 1/4 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı krema 
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu





  • Suyu ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz. 
  • Rengi koyulaşana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz ve rengi koyulaşınca ocağın altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. 
  • Tereyağı eridikten sonra kremayı da ekleyip sürekli ve hızlı bir biçimde karıştırıyoruz. 
  • Son olarak tuzunu da ekleyip bir kavanoza dolduruyoruz.
  • Ağzı hava almayan cam bir kavanozda uzun süre muhafaza ederek ihtiyaç duydukça kullanabilirsiniz



             Yapımı oldukça basit, tatlılarda, kurabiyelerde, pastalarda, kahvelerde kullanabileceğiniz tuzlu karamel tarifi:



Malzemeler


  • 1 Bardak toz şeker
  • 1/4 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı krema 
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu





  • Suyu ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz. 
  • Rengi koyulaşana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz ve rengi koyulaşınca ocağın altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. 
  • Tereyağı eridikten sonra kremayı da ekleyip sürekli ve hızlı bir biçimde karıştırıyoruz. 
  • Son olarak tuzunu da ekleyip bir kavanoza dolduruyoruz.
  • Ağzı hava almayan cam bir kavanozda uzun süre muhafaza ederek ihtiyaç duydukça kullanabilirsiniz

Domatesli Sarımsaklı Ekmek



İtalyanlar Focaccia dese de bizim kültürümüzde asırlardır olan bir şey sarımsaklı ekmek, pişirilen ekmek daha sıcakken üzerine sarımsak sürülüp yenirmiş. İtalyanlar da hamurun üzerine kekik, fesleğen ve sarımsağı ezip sürüp pişiriyorlar. 
Şimdi ben her ikisini harmanlayıp biraz daha değiştirdim ve kendimce domatesli sarımsaklı ekmek yaptım :) 

Çok çene yapmadan hemen tarife geçiyorum :) 

  • 500 gr un
  • 1,5 su bardağı su (250 ml) 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • Yarım paket yaş maya
İçi için:
  • 1 domates rendesi 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Üzeri için 
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam kekik
  • dilerseniz zeytin 

  • Bir kaba mayayı şekeri, tuzu ve biraz su ekleyip mayanın canlansın. 
  • Derin bi kaba unu alıp zeytinyağı ve mayayı döküp karıştırın. 
  • Yoğururken yavaş yavaş su ekleyin. 
  • 10-15 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerini örtüp dinlendirin. 
  • Hamur dinlenirken büyükçe bir domatesi rendeleyin. ısıttığınız tavaya önce zeytinyağını sonra domatesi ekleyip biraz tuz atıp soteleyin. 
  • Hamur kabardıktan sonra iki parçaya ayırın ve ilk parçayı ister el ister merdane yardımıyla genişletin. Bir tepsiye yağlı kağıt serip tepsiye hamuru yayın ve içine sotelediğiniz dometesi kaşık ya da fırça yardımıyla üzerine sürün. 
  • Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. 
  • Hamurun üzerine ezdiğiniz sarımsak ve kekiği sürüp 180 derece 25-30 dakika kadar pişirin. 
  • Servis ederken üzerine zeytin ve kürdan batırıp servis edebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)


İtalyanlar Focaccia dese de bizim kültürümüzde asırlardır olan bir şey sarımsaklı ekmek, pişirilen ekmek daha sıcakken üzerine sarımsak sürülüp yenirmiş. İtalyanlar da hamurun üzerine kekik, fesleğen ve sarımsağı ezip sürüp pişiriyorlar. 
Şimdi ben her ikisini harmanlayıp biraz daha değiştirdim ve kendimce domatesli sarımsaklı ekmek yaptım :) 

Çok çene yapmadan hemen tarife geçiyorum :) 

  • 500 gr un
  • 1,5 su bardağı su (250 ml) 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • Yarım paket yaş maya
İçi için:
  • 1 domates rendesi 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Üzeri için 
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam kekik
  • dilerseniz zeytin 

  • Bir kaba mayayı şekeri, tuzu ve biraz su ekleyip mayanın canlansın. 
  • Derin bi kaba unu alıp zeytinyağı ve mayayı döküp karıştırın. 
  • Yoğururken yavaş yavaş su ekleyin. 
  • 10-15 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerini örtüp dinlendirin. 
  • Hamur dinlenirken büyükçe bir domatesi rendeleyin. ısıttığınız tavaya önce zeytinyağını sonra domatesi ekleyip biraz tuz atıp soteleyin. 
  • Hamur kabardıktan sonra iki parçaya ayırın ve ilk parçayı ister el ister merdane yardımıyla genişletin. Bir tepsiye yağlı kağıt serip tepsiye hamuru yayın ve içine sotelediğiniz dometesi kaşık ya da fırça yardımıyla üzerine sürün. 
  • Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. 
  • Hamurun üzerine ezdiğiniz sarımsak ve kekiği sürüp 180 derece 25-30 dakika kadar pişirin. 
  • Servis ederken üzerine zeytin ve kürdan batırıp servis edebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)

Unsuz Şekersiz Kurabiye



Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba :)
İş yoğunluğundan, hayat koşuşturmasından ne mutfakla ilgilenebildim ne de yeni tarifler ekleyebildim. 
Bu kadar yazmayı özlemişken yeniden bir şeyler eklemeliyim dedim. 

Hem unsuz hem şekersiz hem de çok lezzetli bir kurabiye olur mu diye beni çok şaşırtan bu tarifi sizle paylaşıyorum şimdiden afiyet olsun :)

  • 2 olgun muz
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi 
  • Bir tutam tarçın
  • Bir tutam hindistancevizi tozu
  • Bir kaç ezilmiş badem ve fındık 
  • Dilerseniz bitter damla çikolata



  • Muzları çatalla ezdikten sonra içine tüm malzemeleri katıp kaşıkla karıştırın. 
  • Dilerseniz içine kuru meyveler de ekleyebilirsiniz. 
  • Yağlı kağıt üzerine birer kaşık koyup 180 derecede 6-7 dakika kadar pişirin. 
  • Yarım saatinizi bile almayacak bu tarif hem diyet yapanlar için, hem sağlıklı atıştırmalık isteyenler için hem de çocuklar için harika. 
  • Ellerinize Sağlık 


Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba :)
İş yoğunluğundan, hayat koşuşturmasından ne mutfakla ilgilenebildim ne de yeni tarifler ekleyebildim. 
Bu kadar yazmayı özlemişken yeniden bir şeyler eklemeliyim dedim. 

Hem unsuz hem şekersiz hem de çok lezzetli bir kurabiye olur mu diye beni çok şaşırtan bu tarifi sizle paylaşıyorum şimdiden afiyet olsun :)

  • 2 olgun muz
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi 
  • Bir tutam tarçın
  • Bir tutam hindistancevizi tozu
  • Bir kaç ezilmiş badem ve fındık 
  • Dilerseniz bitter damla çikolata



  • Muzları çatalla ezdikten sonra içine tüm malzemeleri katıp kaşıkla karıştırın. 
  • Dilerseniz içine kuru meyveler de ekleyebilirsiniz. 
  • Yağlı kağıt üzerine birer kaşık koyup 180 derecede 6-7 dakika kadar pişirin. 
  • Yarım saatinizi bile almayacak bu tarif hem diyet yapanlar için, hem sağlıklı atıştırmalık isteyenler için hem de çocuklar için harika. 
  • Ellerinize Sağlık 

Şekersiz İrmik Tatlısı

Herkese merhaba, bloga yine vakit ayıramadığım şu günlerde ilk boş vaktimde sizlerle bomba bir tarif ve bu bomba tarifin sahibi Sinem hanımı tanıştırmak istiyorum. 

Tarife başlamadan önce bakmaya doyamadığım Sinem hanımın İnstagram hesabı bu: Zayıflarken


Az kalorili,diyete uygun, sağlıklı onlarca tarif içerisinden bugün bizlerle Şekersiz İrmik Tatlısını paylaştığı için kendisine teşekkürler :)



Malzemeler 

  • 1 Bardak hurma suyu ( 1 gece önceden 9-10 hurmayı 1 bardak suda bekleterek elde ediyoruz. Böylece hurmanın tatlılığı suya geçiyor) 
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı irmik 

Yapılışı 
  • 3 kaşık irmiği bir tencerede biraz kavuruyoruz. 
  • sonra içine 1 bardak hurma suyunu ve sütü ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Kaselere pay ederek soğumaya bırakıyoruz. Bu ölçüden 3 kase irmik tatlısı çıkıyor. 
Dilerseniz üzerini bitter çikolatayla ya da hindistan cevizi ve meyvelerle süsleyebilirsiniz. 


Tadına hayran kaldığım şekersiz irmik tatlısı normal irmik tatlısından bile lezzetli oluyor. 
Hem vücudumuza gereksiz yere şeker sokmayı engellediği için hem de bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için Sinemciğime sonsuz teşekkürler. 

Herkese merhaba, bloga yine vakit ayıramadığım şu günlerde ilk boş vaktimde sizlerle bomba bir tarif ve bu bomba tarifin sahibi Sinem hanımı tanıştırmak istiyorum. 

Tarife başlamadan önce bakmaya doyamadığım Sinem hanımın İnstagram hesabı bu: Zayıflarken


Az kalorili,diyete uygun, sağlıklı onlarca tarif içerisinden bugün bizlerle Şekersiz İrmik Tatlısını paylaştığı için kendisine teşekkürler :)



Malzemeler 

  • 1 Bardak hurma suyu ( 1 gece önceden 9-10 hurmayı 1 bardak suda bekleterek elde ediyoruz. Böylece hurmanın tatlılığı suya geçiyor) 
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı irmik 

Yapılışı 
  • 3 kaşık irmiği bir tencerede biraz kavuruyoruz. 
  • sonra içine 1 bardak hurma suyunu ve sütü ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Kaselere pay ederek soğumaya bırakıyoruz. Bu ölçüden 3 kase irmik tatlısı çıkıyor. 
Dilerseniz üzerini bitter çikolatayla ya da hindistan cevizi ve meyvelerle süsleyebilirsiniz. 


Tadına hayran kaldığım şekersiz irmik tatlısı normal irmik tatlısından bile lezzetli oluyor. 
Hem vücudumuza gereksiz yere şeker sokmayı engellediği için hem de bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için Sinemciğime sonsuz teşekkürler. 

OKLAVA TATLISI




Oklava tatlısı da diyen var oklava baklavası da adı ne olursa olsun tadı harika. 
Geçtiğimiz haftalarda Kayseri'den misafirlerimiz gelmişti. Gelen misafirimiz de yemek konusunda oldukça nam salmış biridir hatta bu tatlıyı sipariş verenler doludur. Onu bulmuşken bu fırsatı kaçırır mıyım hem tatlıyı yaptırdım hem de en ince detayına kadar öğrendim :)


Sizin için de adım adım fotoğraflarım. 



Vereceğim Ölçülerden 1 tepsi çıkıyor fakat oranı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz malum önümüz bayram. 


Malzemeler 
  • 1 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olmalı)
  • Açmak için: mısır nişastası 
  • İçi İçin çekilmiş ceviz


  • eritilmiş yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 
şerbeti için: 

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
yarım limon 



  • Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp dinlendirmeye bırakalım. Bezelerin boyu mandalina kadar olsun. 



  • Yufkayı açarken mutlaka mısır nişastası kullanın. Yırtılma olsa bile sorun değil. Yufkayı açtıktan sonra tam ortadan kesin. 


  • İlk parçaya ceviz serpip oklavaya saralım. 


  • Yufkayı sardıktan sonra iki taraftan büzüp oklavadan çıkarıyoruz ve tepsimize koyuyoruz. 


  • Aynı işlemi diğer parça için de yapıyoruz ve diğer hamurları da açıp işlemleri tekrarlıyoruz. 



  • Üzerine erittiğimiz yağı gezdiriyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Piştikten sonra içindeki yağı henüz sıcakken bir kaba boşaltalım ki hem fazla yağını çekmesin hem de daha hafif olsun. 

  • Piştikten sonra dilimleyin. Şerbet el yakmayacak kadar sıcak baklava da soğuk olmalı. Hatta şerbet dökmezseniz 1 hafta bile tazeliğini korur. 


Ellerinize sağlık. 

Çok daha fazla tarif için İnstagram hesabım: emine mutfakta





Oklava tatlısı da diyen var oklava baklavası da adı ne olursa olsun tadı harika. 
Geçtiğimiz haftalarda Kayseri'den misafirlerimiz gelmişti. Gelen misafirimiz de yemek konusunda oldukça nam salmış biridir hatta bu tatlıyı sipariş verenler doludur. Onu bulmuşken bu fırsatı kaçırır mıyım hem tatlıyı yaptırdım hem de en ince detayına kadar öğrendim :)


Sizin için de adım adım fotoğraflarım. 



Vereceğim Ölçülerden 1 tepsi çıkıyor fakat oranı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz malum önümüz bayram. 


Malzemeler 
  • 1 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olmalı)
  • Açmak için: mısır nişastası 
  • İçi İçin çekilmiş ceviz


  • eritilmiş yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 
şerbeti için: 

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
yarım limon 



  • Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp dinlendirmeye bırakalım. Bezelerin boyu mandalina kadar olsun. 



  • Yufkayı açarken mutlaka mısır nişastası kullanın. Yırtılma olsa bile sorun değil. Yufkayı açtıktan sonra tam ortadan kesin. 


  • İlk parçaya ceviz serpip oklavaya saralım. 


  • Yufkayı sardıktan sonra iki taraftan büzüp oklavadan çıkarıyoruz ve tepsimize koyuyoruz. 


  • Aynı işlemi diğer parça için de yapıyoruz ve diğer hamurları da açıp işlemleri tekrarlıyoruz. 



  • Üzerine erittiğimiz yağı gezdiriyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Piştikten sonra içindeki yağı henüz sıcakken bir kaba boşaltalım ki hem fazla yağını çekmesin hem de daha hafif olsun. 

  • Piştikten sonra dilimleyin. Şerbet el yakmayacak kadar sıcak baklava da soğuk olmalı. Hatta şerbet dökmezseniz 1 hafta bile tazeliğini korur. 


Ellerinize sağlık. 

Çok daha fazla tarif için İnstagram hesabım: emine mutfakta


GÜLLAÇ

Ramazan denilince aklımıza neler geliyor? Benim pide, kalabalık aile sofraları, huzur, bayram, bolca su, misafirler ve mutluluk dolu sofralar geliyor. O sofralarında baş tacı tatlıları vardır. 
Bugün o baş tacı tatlılardan gül kokulu güllaç tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.





  • 10 Yaprak Güllaç 
  • 1,5 litre süt
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı çekilmiş fındık( isteğe göre ceviz ya da badem de olur)
  • 2 Yemek kaşığı Gül suyu

  • Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • fındık
  • tarçın

Yapımı:

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın. 
  • Ocağın altını kapattıktan sonra serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ılımaya bırakın. 
  • Güllaç yapraklarını tepsiye dizip üzerine kepçeyle sütten gezdirin. 
  • Her katı tek tek sütle ıslattıktan sonra 5. katta araya çekilmiş fındık serpin. 
  • diğer 5 katın da üzerine süt ekledikten sonra kalan üstü üzerine gezdirin ve aralara çatal batırın ki sütü daha iyi çeksin. üzerine 2 kaşık gül suyunu da gezdirin.Dolapta 1 saat kadar dinlendirin. 
  • Dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Ramazan denilince aklımıza neler geliyor? Benim pide, kalabalık aile sofraları, huzur, bayram, bolca su, misafirler ve mutluluk dolu sofralar geliyor. O sofralarında baş tacı tatlıları vardır. 
Bugün o baş tacı tatlılardan gül kokulu güllaç tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.





  • 10 Yaprak Güllaç 
  • 1,5 litre süt
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı çekilmiş fındık( isteğe göre ceviz ya da badem de olur)
  • 2 Yemek kaşığı Gül suyu

  • Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • fındık
  • tarçın

Yapımı:

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın. 
  • Ocağın altını kapattıktan sonra serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ılımaya bırakın. 
  • Güllaç yapraklarını tepsiye dizip üzerine kepçeyle sütten gezdirin. 
  • Her katı tek tek sütle ıslattıktan sonra 5. katta araya çekilmiş fındık serpin. 
  • diğer 5 katın da üzerine süt ekledikten sonra kalan üstü üzerine gezdirin ve aralara çatal batırın ki sütü daha iyi çeksin. üzerine 2 kaşık gül suyunu da gezdirin.Dolapta 1 saat kadar dinlendirin. 
  • Dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çilekli Chia Puding

Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta
Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta

Wet N Wild Mocha licious

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Unsuz Şekersiz Pancake | Muzlu Pankek



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta

Şekersiz Çilekli Dondurma

Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta
Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta

Narlı Kalp Pasta



Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta


Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta

Ayva Reçeli Yapımı

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN